Kuka?

Olen historianelävöittäjä ja yksi suurimmista intohimoistani on ruokahistoria ja ruuanlaitto. SCA:ssa minut tunnetaan paremmin Eva Grelsdotterina. Jo ensimmäissä SCA -tapahtumassani vuonna 1998 löysin itseni keittiöstä. En ole ruuanlaiton ammattilainen, vaan olen omaksi huviksi ja hyödyksi opetellut sekä moderneja että historiallisia ruuanvalmistustapoja ja perinteitä. Olen aina valmis oppimaan uutta :) .

Mitä?

Tämä blogi on henkilökohtainen haaste minulle. Kirja, jota käytän tähän haasteeseen on Cindy Renfrowin Take a thousand eggs or more. Kirja sisältää keskiaikaisia reseptejä 1400-luvulta. Reseptejä on peräti noin 400 kappaletta ja ne on käännetty nykyenglannille Harleian- , Ashmole- , Loud- ja Douce -käsikirjoituksista. Ensimmäisessä kirjan osassa Renfrow on lisäksi muokannut joitain reseptejä modernin kokin tarpeita varten.

Haasteessa en aio suoraan käyttää noita valmiiksi modernisoituja reseptejä, vaan mietin itse mikälaisissa suhteissa raaka-aineet ruuassa mahdollisesti voisivat olla. Mausteita käytän yleensä melko runsaasti, koska se sopii taas paremmin omiin makutottumuksiini.

Haasteen ideana on postittaa tähän blogiin kokeiltuja ruokareseptejä Take a thousand eggs or more -kirjasta mahdollisten kommenttien kera vähintään kaksi kertaa kuussa.

Miksi?

Rakastan ruuanlaittoa ja olen huomannut viime aikoina, että muut tärket asiat ovat vieneet aikaani pois keittiöstä. Tärkeitä minulle on kuitenkin uuden oppiminen ja tässäpä onkin oiva mahdollisuus siihen! Take thousand eggs or more -kirja on paras keskiaika-aiheinen keittokirja jonka olen nähnyt.
Blogin kirjoitan englanniksi, mutta reseptit käännän myös suomeksi ja ne ovat löydettävissä täältä: Reseptit
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s